MAITOHUONE


6.10.2016
Tämä on uusi sivu, sivulla käsittelen MAITOHUONE näyttelytilan kehittymistä, yllä näkyy maitohuoneen  logo jonka tekstityyli tuo minulle mieleen 1950- 1960 luvun jääkaapin, television ja mopon kullan väriset nimikyltit.

Maitohuone tuo myös mieleen puhtauden ja valoisuuden, maito joka vertauskuvana on armon vertauskuva, joten nimi mielestäni on oiva erakkolan näyttelytilan nimeksi.

Maitohuoneessa järjestetään erilaisia näyttelyitä, ei pelkästään ikoneja eikä suinkaan ainoastaan minun töitäni.

Maitohuoneen ensimmäinen näyttely vuonna 2017 on Raumalaisen ikonimaalarin MARIANNA KANTOLAN erikoisten ikonien näyttely, maalarin esittely tulee palstalle myöhemmin.

Maitohuone on avoinna Valtimopäivien yhteydessä viikon ajan heinäkuussa, samaan aikaan on auki erakkolan ruokala, ruokalalle tulee myös lähiaikana oma sivu.

                     -------------------- MAITOHUONE -----------------

22.7.2017
MAITOHUONEEN MUISTELMAHYLLY
Tämä hylly on seurannut minua vuodesta 1986 ja nyt alkuperäisen värisenä


Hyllyillä muistoja, edessä myytäviä.


Hyllyyn kuuluu myös oven yli mennyt kulmahylly.


Halusin hyllylle myös maidon vastikkeet.


Ylinnä kaksi maitopulloa, pienempi saatiin juoda tyhjäksi joka päivä koulussa ja pullon alumiinikorkki piti avata varovasti sillä niistä taivuteltiin joulukuusen koristetähtiä. Alempana kotini maitokannut ja lehtimainos vuodelta 1928 jonka löysin taloni seinässä olleesta Satakunnan kansa lehdestä.


Ylempänä hyllyllä Porin juoma oy:n alkuperäisiä jäätelöpuikko pusseja ja ottimia. Alahyllyllä kerma peelari ja minulle outo 1dl ruskea kermapullo, mainos kertoo että täällä tarjoillaan vain oikeaa kermaa, vastineeksi ylähyllyn tekokermoille.


Ylähyllyllä on oikealla kotini maitokannu ja vasemmalla Raumalainen maitokannu jonka sain lahjaksi, taustalla on kunniakirja jonka ostin kirppikseltä, pitäähän sellainen olla.


Näyttelytilan nurkassa on maito tonkkia eri puolilta maata, niitä olen ostellun ja käytössä milloin mihinkin tarkoitukseen, taustalla Nurmeksen osuusmeijerin tunnus jonka löysin nykyisen taloni pihaan haudattuna, se muovia ja painettu molemmin puolin.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 17.7.2017
2017 NÄYTTELYN IKONIT
Maalarin Marianna Kantolan luvalla julkaisen vuoden 2017 näyttelyn ikonit, ikonit olen kuvannut käsivaraisesti ja ilman salamavaloa.


Pyhä Barbara ja pyhä Johannes sotilas.


Pyhä suurmarttyyri Georgios Voittaja


Profeetta Daniel


Pyhä Juliana.


Pyhä Teoklitos.


Pyhä suurmarttyyri Georgios Voittaja.


Profeetta Elia.


Jumalanäidin suojelus.


Jumalanäidin suojelus.


Kristuksen kaste (Koptilainen).


Kohtaaminen puutarhassa.Tämän profeetta Daavidin ikonin sain lahjaksi Marianna Kantolalta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------28.6.2017
IKONIT OVAT SAAPUNEET
Ikonit ovat saapuneet ja viikonlopulla alkaa ripustus, olen haltioissani Mariannan tyylistä ja pikkutarkkuudesta sekä aiheiden valinnoissa.


Vähän raotin pakkausta, muut  ikonit näytetään näyttelyssä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------01.06.2017
MAALAUSTA
T
oista viikkoa on mennyt maalaustöissä, vihdoin hyllykkö on maalattu, lämpötila öisin pakkasella ja päivisin noin viisi astetta plussaa joten kuivuminen hidasta, vielä pitää odottaa että saa somistaa hyllyt.


Rapsutusta riitti, aikoinaan kun hyllyt tarvittiin nopeasti käyttöön ja rahat loppu niin halvin maali oli lateksi, mahtavaa, ei se maali kauan tarvinnut kun alkoi repeillä, joten nyt ihan kunnolla rapsutin ja pesin aineella joka sitoo uuden maalin.


Väri on alkuperäinen vihertävän harmaa, ehkä böömin vihreästä taitettu.
Piti tehdä vielä tällainen verkko viritys sillä pian harakat on pihalla ja niillä riittää uteliaisuutta ja rohkeutta lennellä mihin tahansa, jälkiä on siivoiltu sen verran että nyt tein heti verkkovirityksen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------13.05.2017
OVIKYLTTI
E
ilen askartelin MAITOHUONEEN oveen opastavan kyltin, tein sen käsivaralla, on jotenkin hermostunut olo kun pitäisi istutella kaikkia kivoja juttuja jotka sitten kesällä aiheuttavat hauskoja arvailuja, kuten mikä kasvi on kyseessä, viime kesänä parhaiten kasvoi ja jota oikein lannoitin oli kuuluisa rikkaruoho jonka nimen olen unohtanut, pysyi hengissä syyskuun loppuun,
mutta nyt on niin kylmä että pitää kehitellä korvaavia juttuja sisällä kuten halonhakkuusta puukauhan tekoon aivan kuin strömsöössä.
Kun kaikki on jäässä ei vielä voi styylata sisääntuloa, myöhemmin maalaan oven pielet ja levitän punakeltasinivihreä käsinkudotun uniikki muovimaton toivottamaan tervetulleeksi.


Kaikki käytetään hyväksi, uusi, ovikyltin taustapuoli näkyy oven vieressä.


Oli kiva tehdä vapaasti kilpi jonka tekotapaa olen kyllä opetellut poikien ammattikoulussa , maalarilinjalla noin 50 vuotta sitten, kuvittele.

-------------------------------------------------------------------------------------------


6.05.2017
VALOT
Tänään olen ahkeroinut ja sain valot paikalleen, MAITOHUONEELLE ei tule sähköä eli kaikki on tilapäistä jatkojohdoilla, ostin led valot 6 kpl a`10 wattia, siis tunti 60 wattia x  8h päivä x näyttelyviikko = yhteensä 3360 wattia.


Eka huone, hyllykkö muuttuu vielä alkuperäisen väriseksi.


Toinen puoli valaistuneena, siniset kankaat ostin joskus ja ovat olleet monet näyttelyt ja kahvipöytien liinoina, niiden alustat sain lahjoituksena, ovat tuulilevyä, penkit on myös lahjoituksena saadut ja etsivät vielä paikkaansa kuten entinen työpöytäni.


Samalla havannoin ulkona tänään kevään ensimmäisen  voikukan, riemastuttavaa, kuten ihminen joskus on pidetty, suosittu, toisinaan sama tyyppi vähemmän pidetty, voikukka on juuri sellainen, nyt on söpö, mutta auta armias heinäkuussa, kaikki myrkyt on käytössä sen tuhoamiseksi.


Tässä vielä nupulla, tulossa ollaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6.05.2017
ARKEOLOGIAA
Vihdoin eilen sain kaivaukset loppuun ja MAITOHUONEEN lattia paljastui, toissa päivänä sain tehtyä oviaukon kehyksen,  jos tulet käymään en suosittele nojailua ovipieliin, en ole puuseppä ja tein karmit musttuntuu menetelmällä.


Lattia näkyy nyt, meinasin tukehtua hengitys suojaimeen ja lasit höyryisenä olin kyllä iloinen kun näin lopputuloksen, lattia oli puhdas, elämänjäljet tietysti näkyvät, ne ei haittaa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------5.05.2017
KORJATTU MAINOS
Eilen juttelin maalarin kanssa ja tuli ilmi kirjain virhe nimessä jonka olen nyt korjannut mainoksessa, itse olen ollut koko elämäni erilaisten sukunimien keräymä kun nimessä alkukirjaimet on st.. sitten kuulijasta riippuen lopputulos voi olla mitä tahansa.

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27.03.2017
KERMAKANNU
Kevät on tullut. Olin ihan muissa asioissa yhteydessä pläkkyrimestari  Pentti Tuomiseen , havaitsin hänen tuote esitteessä 3 dl kermakannun, oli ihan pakko tilata niitä Maitohuoneelle kesän näyttelyn oheismyyntiin.


En muista sanotaanko tätä pientä kannua pääläriksi, mutta kuvasta näkee minkälainen kannu on.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------20.11.2016
EKA MAINOS
Tänään valmistui ensimmäinen Maitohuoneen mainos, näin aikaisin pitää ajatella tulevaa vuotta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


15.10.2016
TÄHÄN OVIAUKKO
Kaksi lauantaita meni aittojen tyhjäykseen, tänään piti vain imuroida, mutta piti sitten kuitenkin sahata moottorisahalla kulkuaukko aittojen välillä, tilaa on ja nyt voi pohtia sisustusta talven ajan.


Oviaukko pitää vielä muotoilla ja listoittaa6.10.2016
Apua!


Jostain on aloitettava, kun avasin aitan oven, mietin, mietin laitanko hiljaa oven kiinni ja hautaan koko idean, keskellä aittaa oli polku jonka molemmin puolin nousi  tavarakasoja korkeuksiin, böndellä ei mitään heitetä roskiin, aina voi tarvita jotain, mutta ei, nyt on jo suurimmat esineet siirretty pois ja lähiaikana tyhjään kokonaan molemmat aitat jotka yhdistetään isoksi näyttelytilaksi, tarkoitus on että muutostöitä päästään tekemään kevään aikana, kuten sähkötöitä ja muuta pientä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti